Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
András-napi BÁL PDF Nyomtatás E-mail
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2013. december 01. vasárnap, 00:00
Jót mulattunk!

Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg azt az András-napi jótékonysági batyus bált, amelynek bevételét a Forgórózsa Népművészeti Központ fejlesztésére fordítunk.
Köszönet mindenkinek, aki megjelenésével segítő szándékát kifejezte, reméljük a bálban jól éreztétek magatokat!

Hálásak vagyunk  a Pötörke táncegyüttesnek a nyitótáncért és a társaságukért is.
A zenét szolgáltatta: a 
Vértes Express sramlizenekar valamint Rigó Márton és zenekara (népzene). Táncmesterek voltak: Gyurkó Erzsébet és Keltai Gábor.

Támogatói jegyek vásárlóinak is itt fejezzük ki köszönetünket és bízunk abban, hogy továbbra is figyelemmel kísérik tevékenységünket, és azt később is támogatásra méltónak tartják.


(A plakát nagyítható.)

Módosítás dátuma: 2014. január 17. péntek, 01:09
 
Szilvalekvárt készítettek a Csutri HŐ. szülők PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2013. november 06. szerda, 00:40
Egy szép őszi napon, valamikor szeptemberben, azzal a jó előre eltervezett szándékkal jöttünk össze -a Csutri Hagyományőrző szülők és a nagyobb gyerekek-, hogy próbára tegyük szilvalekvár főző tudásunkat. Mindenki hozott valamit, ki-ki szilvát, üveget, darálót, gázpalackot, üstöt, cimkét, textilanyagot, stb. Voltunk sokan, mindenkinek volt valami elképzelése, ebből gyúrtunk egy közöset. A gyerekek segítettek magozni, darálni, bizony jól jött a sok kéz, mert nem kis mennyiségről volt szó. Tudtuk, hogy sokáig kell főzni, de nem gondoltuk, hogy a délelőtti kezdés ellenére csak éjfél előtt lesz vége a munkának. Szerencsére a kevergetésre is voltak jelentkezők, egymást váltogatva nem volt annyira megterhelő a feladat. És közben jókat tudtunk beszélgetni, az idő kegyes volt hozzánk. Az eredmény magáért beszél. Az András-napi bál tombolasorsolásán néhány üveg biztosan gazdára talál majd! Addig is a kamra kulcsa őrzi kezünk munkáját.

Módosítás dátuma: 2013. november 06. szerda, 02:24
 
Bepillantás a bölisek foglalkozásába PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2013. október 19. szombat, 12:26


A Gombocska bölcsődés csoport foglalkozásán készült néhány fotó. A gyerekek tündériek voltak, szerencsére a fényképezőgép és az ismeretlen "bácsi" jelenléte nem zavarta meg a hangulatot.  -  Folytatás a kép alatt...Az apróságok szüleikkel, nagyszüleikkel jönnek a foglalkozásokra. Először párnákon ülve "érkeznek meg"a gyerekek: szüleikkel együtt énekelnek, mondókáznak, ölbéli játékokat játszanak. Tapssal, fedővel, fakanállal, népdalokkal közelednek a zenéhez, a ritmushoz, a tánchoz. Felállva a párnákról már a mozognak, lépnek, szüleikkel párban játszanak, énekre táncolnak. Egy kis körjáték, majd előkerülnek az eszközök: fonalgombolyag, kendő, bot. Majd végül a várva várt zene, tánc, mulatság.........és a végére egy kis kellemes fáradtság. -  Fotók ezen a linken...

A foglalkozásokon bérletes rendszerben is részt lehet venni, egyszerűen csak oda kell menni a Forgórózsa Népművészeti Központba bármelyik csütörtökön 16:30'-tól!!! Honlapunkon, Facebookon, telefonon vagy e-mail-ben tájékozódjatok az esetleges változásról! 
A gyerkőcöket sok szeretettel és mosollyal várja: 

Gergely Anita.


Módosítás dátuma: 2013. október 22. kedd, 06:18
 
Városi Folknap Tatán PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2013. október 06. vasárnap, 19:28

Ugrás a Pötörke honlapjára

Jól sikerült vendégszereplés!

A citera- és a hegedű szakos csapat, népi énekesek, valamint a Csutri táncegyüttes mutatkozott be ezen a tataiak számára már jeles rendezvényen. A közönség elismerő tapssal jutalmazta a produkciókat. A bemutató után még sokáig kihasználtuk a remek hangulatot, valóban jól éreztük magunkat a Pötörkésekkel. Fotók az estéről...


Ez volt a beharangozó:

A Pötörke Népművészeti Egyesület szeretettel meghív minden érdeklődőt a 2013. október 12-én tartandó rendezvényére. A programsor igazán színes, tekintsétek meg a részletes programot a Pötörke honlapján. A Forgórózsás táncosok és zenészek is részt vesznek a műsorban!

Az esti Buda Folk Trió ízelítője meghallgatható a Figura Kézműbolt honlapján.

Módosítás dátuma: 2013. október 15. kedd, 14:27
 
A szüreti felvonulás és mulatság fotói / 2013 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Visszatekintő
Írta: Lajosadmin   
2013. október 06. vasárnap, 18:23

A bánhidai szüreti felvonulás és mulatság fotói (összesen 162) ezen a linken vagy a képre kattintva érhetők el. Köszönjük minden résztvevőnek a megjelenést, a jó hangulatot! Rendező partnereink és támogató, valamint a program a
beharangozó plakáton olvasható...

Módosítás dátuma: 2013. október 07. hétfő, 04:49
 
«ElsőElőző21222324252627282930KövetkezőUtolsó»

30. oldal / 35
Joomla templates
Ma 2018. október 18., csütörtök, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 14 vendég böngészi