Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Visai tábor - 2018 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Táborozások
Írta: adminisztrátor 2016   
2018. október 12. péntek, 11:59
A Csutri táncegyüttes a Pötörkével közös egy hetet töltött a mezőségi Visán, néptánc táborban. A "Levente-panzió" munkatársai és a falu nagy szeretettel fogadott bennünket. Az iskolában roptuk nap mint nap a széki és visai táncrendet, Busai Norbert és párja vezetésével. Esténként Felcsíkról érkezett fiatal banda húzta a táncházakban a talpalávalót. Miközben dúskáltunk a finom tájjellegű ételekben, felmásztunk a templomdombra, vagy a bivalycsordát vártuk az esti harangszó után, azon járt az eszünk, hogy tán nem kéne hazamenni...itt megállt az idő.
Egy napot Széken töltöttünk: a gyönyörű templom, tájház, tisztaszoba megtekintése után hagyományőrző táncosokkal  és széki muzsikusokkal táncolhattunk az iskola közösségi termében.
Visában az utolsó este a magyarpalatkai banda húzta nekünk a talpalávalót a visai bálban, amelyre a falu apraja-nagyján kívül a még élő kiváló énekesek és táncosok is ellátogattak. Felejthetetlen volt látni őket táncolni, hallgatni énekeiket, csujogatásaikat. A legidősebbek is ott voltak, az Isten még sokáig éltesse őket!
A fotók, videók is tükrözik a nagyszerű hangulatot.


kattints a további képekért
 
Várhosszúréti tábor PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Táborozások
Írta: adminisztrátor 2016   
2018. október 12. péntek, 11:40
Fantasztikus hetet töltött a Sarkantyúka táncegyüttes a gömöri Várhosszúréten, 2018. július 4-10. között. A néptánc táborban az ország legkiválóbb táncpedagógusai tanították a gyerekeket: a táncelőkészítő tréninget Busai Norbert, a tardoskeddi táncokat Kupec Zsófia és Kupec Mihály, a bukovinai táncokat Kocsis Enikő és Fitos Dezső.
A kiváló ételek, a  színvonalas kézműves foglalkozások, a fergeteges esti táncházak, a hagyományőrzőkkel való találkozások és beszélgetések, a bátorság-túra felejthetetlen élmények voltak, ma is jó szívvel emlékszünk rájuk. A fotók, videók önmagukért beszélnek.


kattint a további képekért

 
Évnyitó PDF Nyomtatás E-mail
Visszatekintő
Írta: adminisztrátor 2016   
2018. szeptember 12. szerda, 23:10
Módosítás dátuma: 2018. október 16. kedd, 08:29
 
Kocsi tábor - 2018 PDF Nyomtatás E-mail
Táborozások
Írta: adminisztrátor 2016   
2018. augusztus 08. szerda, 18:11
"NAPSZENTÜLET" címmel rendezte meg népzenei és néptánc táborát a PÖTÖRKE Népművészeti Egyesület Kocson. A táborba az Aranykocsi Táncegyüttes és a Forgórózsa Népművészeti Központ táncosai, zenészei is eljöttek. A 44 gyermeket szakavatott pedagógusok tanították népi játékra, népi énekre, moldvai táncokra, hegedűre, dudára, furulyára, citerára. A tábort egy kis bemutatóval zárták, amelyet a mellékelt fotók is mutatnak. Köszönjük a helyet, a lehetőséget, a fotókat Bräutigam Géza-nak, a támogatást Kocs Község Önkormányzatának és az NKA-nak, valamint a sok lelkes tanítványt a szülőknek!!!Ezt a közlést Gyurkó Erzsébet táborvezető adta, és tőle emeltük át a honlapra. Köszönjük a lehetőséget, köszönjük a táborozást!
Módosítás dátuma: 2018. augusztus 08. szerda, 18:30
 
Képek a VIII. Forgórózsa fesztiválról PDF Nyomtatás E-mail
Fesztivál 2018
Írta: adminisztrátor 2016   
2018. június 10. vasárnap, 20:59
Megérkeztek Lovasi Róbert képei!
Kellemes böngészést és nosztalgiát kívánunk hozzá!
Jövőre találkozunk ugyanitt!

Péntek:Szombat:Vasárnap:Módosítás dátuma: 2018. június 10. vasárnap, 21:26
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

9. oldal / 43
Joomla templates