Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Folklór a város közepén - negyedszer! PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Fesztivál 2014
Írta: Lajosadmin   
2014. június 19. csütörtök, 20:28
2014. június 8-9.
Szívvel - lélekkel készültünk Tatabányán a IV. Pünkösdi Forgórózsa Fesztiválra is csakúgy, mint a korábbi háromra. Szép időt kaptunk ismét, talán túl szépet is, komoly kánikulai hőmérséklet volt mindkét napon. Hálásan köszönjük a szabadtéren fellépő összes gyereknek, szépkorúnak és mindenkinek, hogy a rendkívüli körülmény ellenére, árnyékolás hiányában is teljes odaadással voltak jelen a fesztivál programjában! Külön köszönet illeti a két tájegységről érkezett hagyományőrző csoportot (palócok és mezőségi magyarok), biztosak vagyunk abban, hogy mindenki szeretettel gondol vissza a bemutatott műsoruk pillanataira. De hasonló elismerés jár a zenészeknek (Magyarpalatkai Banda, Dobroda, Kincső, Bourdon, Csevergő énekegyüttes, Kurdi Gábor) a kitartó munkáért, szórakoztatásért. Köszönetet mondunk Sebestyén Mártának és énekes-zenész társainak a feledhetetlen zárókoncertért, a visszhang szerint sokan szívesen visszaülnének egy "második részre", pedig így is bőséges élményt kaptunk a két órányi koncerten. A fellépő csoportok, táncosok, zenészek felsorolásába nem is kezdünk bele itt, reméljük mindenki jól érezte magát nálunk. Minden alkalomból sokat tanulunk, a későbbiekben igyekszünk a hiányosságokat, hibákat korrigálni.

Aki pedig nem tudta meglátogatni az idei fesztivált és nem láthatta a kiállításokat ("Egy falatnyi Erdély" festményei, tisztaszobák, népi textíliák a Tatabányai Múzeumban), nem élvezhette a vurstli hangulatát vagy a vendéglátósok kínálatát, aki nem tudott vásárfiát venni a népi kirakodóvásárban - nos az se bánkódjon sokáig, jövőre ismét lehetőséget kínálunk minderre, legalább ilyen színvonalas programot tervezünk. Bízunk Tatabánya MJV és Schmidt Csaba polgármester úr további támogatásában, A Vértes Agorája partnerségében. Minden évben tisztelettel fogadjuk Bencsik János országgyűlési képviselő úr (a város korábbi polgármestere) érdeklődését, a programra való odafigyelését, köszöntő szavait és remek fotóit a fesztiválról!

Öröm volt minden perc, a beszélgetések, a dalok, a táncok.
Köszönjük minden közreműködőnek és látogatónak!
Akik még hozzájárultak a program sikeréhez: Tatabánya Városközpont, Vértes Volán Zrt., TatabányaPont, Csutri Hagyományőrzők, MGCargo Kft., Vel-Therm Bt., Figura Kézműbolt, Gábor Hentes, Mi Tatabányánk, Forrás Rádió, Tatabányai TV, Geotech Kft., Tatabányai Múzeum, Ber-Car Bt., Tatabányai Erőmű Kft., T-Szol Zrt., Popovits György – KEM Közgyűlés elnöke, Tatabánya MJV képviselő-testületének támogató tagjai, Lipóti Pékség, ZO-FI rendezvényszervező Iroda, továbbá az önkéntes segítők…


Benne:

megnyitó / ökumenikus ima
Bencsik János úr
színpadi pillanatok
szabadtéri pillanatok
Liliomfi / táncház


Benne két nap:

hagyományőrzők a templomban
színpadi pillanatok
szabadtéri pillanatok
Sebestyén Márta koncertjeBenne:

megnyitó / ökumenikus ima
a "tiszta-szobák" rendezése
Bencsik János a hagyományőrzőkkel
"Egy falatnyi Erdély" kiállítás
színpadi és szabadtéri pillanatok
esti táncházBenne:

színpadi pillanatok
szabadtéri pillanatok
Sebestyén Márta koncertje
További anyagok az interneten:

A boldogi lakodalmas (Youtube / mistrpictures)
Borsa felől jön egy fekete felhő (Youtube / mistrpictures)Módosítás dátuma: 2014. június 21. szombat, 19:28
  Joomla templates