Forgórózsa Népművészeti Központ
bartok.jpg
Visai tábor - 2018 PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Táborozások
Írta: adminisztrátor 2016   
2018. október 12. péntek, 11:59
A Csutri táncegyüttes a Pötörkével közös egy hetet töltött a mezőségi Visán, néptánc táborban. A "Levente-panzió" munkatársai és a falu nagy szeretettel fogadott bennünket. Az iskolában roptuk nap mint nap a széki és visai táncrendet, Busai Norbert és párja vezetésével. Esténként Felcsíkról érkezett fiatal banda húzta a táncházakban a talpalávalót. Miközben dúskáltunk a finom tájjellegű ételekben, felmásztunk a templomdombra, vagy a bivalycsordát vártuk az esti harangszó után, azon járt az eszünk, hogy tán nem kéne hazamenni...itt megállt az idő.
Egy napot Széken töltöttünk: a gyönyörű templom, tájház, tisztaszoba megtekintése után hagyományőrző táncosokkal  és széki muzsikusokkal táncolhattunk az iskola közösségi termében.
Visában az utolsó este a magyarpalatkai banda húzta nekünk a talpalávalót a visai bálban, amelyre a falu apraja-nagyján kívül a még élő kiváló énekesek és táncosok is ellátogattak. Felejthetetlen volt látni őket táncolni, hallgatni énekeiket, csujogatásaikat. A legidősebbek is ott voltak, az Isten még sokáig éltesse őket!
A fotók, videók is tükrözik a nagyszerű hangulatot.


kattints a további képekért
  Joomla templates
Ma 2021. december 05., vasárnap, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 3 vendég böngészi